Hyvä esittelyteksti on tavallinen ja samaistuttava

Usein kuulee väitettävän, että vastakohdat vetävät puoleensa. Tämä on sitkeä myytti, sillä sosiaalipsykologiset tutkimukset ovat osoittaneet väitteen tyhjäksi jo vuosikymmeniä sitten. Vastakohtaisuus on toki kiinnostavaa, mutta pariutumisessa sen tiedetään olevan pikemminkin haitaksi.

Tosiasiassa kiinnostumme tyypillisimmin niistä ihmisistä, jotka koemme itsemme kaltaisina. Tämä tarkoittaa, että ihan tavalliset, tutulta ja turvalliselta tuntuvat ihmiset herättävät meissä myönteisiä tunteita.

Siksi omaan esittelytekstiinsä kannattaa kirjoittaa aivan tavallisia ja myönteisiä asioita. Siis kaikkea sellaista, mihin muut ihmiset osaavat samaistua. Vastoin yleistä luuloa, ei nettideittiprofiilin tarvitse erityisemmin erottua massasta. Ihan tavallinen, perusmukava profiili riittää.

Hyvä esittelyteksti on sellainen, joka antaa meistä mielikuvan, että olemme ihan tavallisia ja mukavia tyyppejä, sillä useimmat ihmiset haluavat vierelleen ihan tavallisen ja mukavan tyypin. Hyvin harva kaipaa kumppaniltaan muuta kuin tavallisuutta.

Tämä on vapauttava tieto! Esittelytekstiinsä ei tarvitse ruveta runoilemaan mitään monimutkaista. Ihan tavallinen sisältö riittää.

Hyvän profiilin kriteeri ei ole se, että profiili olisi erityisen mieleenpainuva. Sen sijaan hyvä profiili on sellainen, ettei siinä tehdä virheitä, jotka karkottavat muut deittailijat pois profiilimme ääreltä. On siis tärkeämpää välttää virheitä, kuin tehdä vaikutus. Muistetaan, että profiilin tehtävä on vain auttaa meidät keskusteluun asti. Todellinen tutustuminen ja vaikutuksen tekeminen tapahtuu kahdenkeskisessä keskustelussa.

Tässä muutama esimerkki siitä, mitä tarkoitamme ihan tavallisilla, perusmukavilla ja samaistuttavilla esittelyteksteillä:

Esimerkki #1: Jaana, 29 vuotta

Moikkelis! Tässä tällainen pari vuotta sitten terveydenhoitajaksi valmistunut typykkä, jolla on kiva elämä, mutta parisuhde puuttuu. Tykkään ihan tavallisista asioista: yhteisistä iltakävelyistä, telkkarin katsomisesta, lukemisesta… Mut varokaa, aamuisin oon aika mörrimöykky kunnes saan pari kuppia kahvia ;D! Olisi kivaa jakaa arki jonkun samanmielisen kanssa eli laita viestiä jos tunnistit itsesi!

Esimerkki #2: Joonas, 47 vuotta

Moi! Olen työssäkäyvä, mukava, lapsi- ja eläinrakas mies Tampereelta. Urheilu, musiikin soittaminen ja ruoanlaitto ovat sydäntä lähellä (vaikka missään näissä en olekaan kovin hyvä, haha). Olisi kiva löytää pitkäaikainen parisuhde, jossa jakaa elämän ilot ja murheet. Ei haittaa, vaikka sinulla olisi lapsia jo edellisestä liitosta, sillä minullakin on kaksi (he käyvät luonani vuoroviikoin). Eli jos tällainen vähän elämän kolhima, mutta hyvä mies kiinnostaa, niin olethan yhteydessä :).

Esimerkki #3: Marita, 64 vuotta

Paljon on koettu, mutta paljon on vielä kokematta. Tuletko tutkimusmatkalle kanssani? Tykkään käydä ulkomailla, hiljentyä illalla kynttilän valossa ikkunan ääreen, seurata vuodenaikoja… Ja paljon muuta! Olen pieni energiapakkaus, jossa menoa ja meininkiä  riittää.

Aktiviteettien suhteen olen aika kaikkiruokainen, mutta tykkään, että minut yllätetään. Yhtenä päivänä saatan löytää itseni museosta, toisena päivänä taas laiturin päästä pohdiskelemassa elämää. Ja voihan sieltä uimaankin hypätä, kunhan seura on sopivaa, heh! Laita viestiä, jos tunnistit minussa hengenheimolaisen, katsotaan mihin polkumme mahdollisesti vie!

Seuraava sisältö:

Seuraavassa osiossa perehdymme siihen, miksi esittelytekstin kannattaa olla sävyltään keveä ja hyväntuulinen.