Pysy totuudessa

Ikävä nettideittailua vaivaava ilmiö on totuuden kaunistelu sekä suoranainen valehtelu. Tutkimuksissa on havaittu, että ihmiset kaunistelevat totuutta sekä valehtelevat deittiprofiileissaan varsin usein.

Valehtelu koskee molempia sukupuolia, mutta valheiden sisältö on lievästi erilaista. On havaittu, että naiset valehtelevat useammin painonsa tai ikänsä, miehet taas pituutensa. Valheet ovat onneksi yleensä varsin pieniä. Oma paino valehdellaan muutama kilo todellista pienemmäksi tai oma pituus muutama sentti todellista suuremmaksi.

Myös muunlaista valehtelua ja totuuden kaunistelua esiintyy. Esimerkiksi profiilikuvaksi valittu kuva saattaa olla kaikkea muuta kuin tuore. Netistä löytyy paljon nettideittailijoiden tarinoita siitä, kuinka deiteille on lopulta saapunut jopa parikymmentä vuotta luvattua iäkkäämpi henkilö!

Valehtelu on onnistuessaankin varsin kurja tapa aloittaa ihmissuhde. Valheilla on tapana paljastua ennemmin tai myöhemmin.

Tyypillisesti valheen paljastuminen jättää ihmisestä epäluotettavan ja ikävän vaikutelman. Vaikka kyse olisikin hyvin pienestä valheesta, pitävät useimmat ihmiset pientäkin epärehellisyyttä hälyyttävänä asiana. Epärehellisyydestä kiinni jääminen laskeekin reilusti todennäköisyyttä päästä enää toisille treffeille, tai varsinkaan saada aikaiseksi toimivaa parisuhdetta. Siksi kehoitamme välttämään kaikenlaista valehtelua sekä totuuden kaunistelua omassa deittiprofiilissaan.

Seuraava sisältö:

Seuraavaksi perehdymme siihen, kuinka lyhyt toimintakehoite tekee profiilistasi merkittävästi tehokkaamman.