Avausrepliikin tärkein tehtävä

Avausrepliikin tärkein tehtävä on aloittaa keskustelu. Ei muuta. Kyseessä on jäänmurtaja, johon ei ole tarkoituskaan tarrautua yhtään sen pidemmäksi aikaa. Tarkoitus on vain sanoa jotakin, minkä varjolla voimme aloittaa keskustelun uuden ihmisen kanssa.

Tämä ei ole aihe, jossa itseltään kannattaa vaatia täydellistä suoriutumista. Moni on kertonut, että kokee valtavia paineita keskustelun aloitusrepliikin valitsemisesta, sillä uskoo, että aloituksen on oltava oivaltava, hauska, humoristinen ja mielenkiintoista keskustelua synnyttävä.

Tämä on yleensä liikaa vaadittu. Useimpien ihmisten olisi aidosti vaikeaa keksiä edes yksi keskustelunaloitus, joka täyttää kaikki mainitut kriteerit. Mieluummin kannattaakin säästää omia voimavarojaan, laskea vaatimustasoaan ja tyytyä aivan tavallisiin ja siltikin riittävän hyviin keskustelunavauksiin.

Tässä muutamia yleisesti käytössä olevia, aivan riittävän toimivia aloitusrepliikkejä:

  • Moikka, mitä kuuluu?
  • Moi, vaikutat mukavalta ja kiinnostavalta, olisi kivaa tutustua!
  • Hei! Vaikutat mukavalta, olisi kivaa jutella kanssasi. Mitäs sinne kuuluu? :)
  • Moikka, saisko susta juttuseuraa? Täällä tällainen 34 vuotias perusmies, ilmoittele itsestäsi jos kiinnostaa joskus jutella enemmän :)!

Voit avata keskustelun myös aiheista, jotka toinen osapuoli on maininnut profiilissaan!

Jos toinen osapuoli tunnustautuu profiilissaan intohimoiseksi ruoanlaittajaksi, voi avausrepliikki liittyä juuri kokkailuun tai ruokaan. Jos toinen kertoo olevansa aktiivinen liikkuja, voi keskustelun aloittaa jostakin liikuntaan tai kuntoiluun liittyvästä.

Nämä voivat kuulostaa itsestäänselviltä neuvoilta ja sitä ne ovatkin. Aihe ei tosiaan ole tämän monimutkaisempi.

Seuraava sisältö:

Usein lähettämäämme viestiin ei tule minkäänlaista vastausta. Tämä voi tuntua pahalta. Kuinka suhtautua asiaan niin, että tätä kestäisi paremmin?