Aloitukseen vastaaminen ja keskustelun kuljettaminen eteenpäin

Anna kunnollisia, monisanaisia vastauksia ja ole kiinnostunut toisesta osapuolesta!

Käsitellään seuraavaksi toisen deittailijan aloittamaan keskusteluun vastaamista. Tähän liittyy vain yksi keskeinen asia:

Vastauksemme tulee olla sellainen, että se ylläpitää keskustelua ja kuljettaa sitä eteenpäin. Tämä unohtuu monilta. Varsin usein näkee seuraavanlaisia tilanteita:

Esimerkki #1:

Keskustelija #1

Moikka! Mitäs sulle kuuluu tänään?

Keskustelija #2

Ihan jees.

Esimerkki #2:

Keskustelija #1

Moi, mitäs sinä?

Keskustelija #2

Eipä tässä mitään. Ihan perusmeininki.

Moni nettideittailija on raportoinut inhoavansa sitä, kun keskustelu alkaa tällä tavoin. Lyhytsanainen ja mitäänsanomaton vastaus tappaa tehokkaasti halun jatkaa keskustelua. Mutta miksi?

Syy on siinä, että keskustelun aloittaminen tuntemattoman ihmisen kanssa on useimmille meistä varsin raskas suoritus. Siksi tuntuu sitäkin raskaammalta, kun toinen vastaa meille näin lyhytsanaisesti.

Jos tuosta tilanteesta haluaisi keskustelun vielä jatkuvan, joutuisi aloittaja (keskustelija #1) näkemään ylimääräistä vaivaa keksiäkseen tavan, jolla jatkaa keskustelua. Olisi ollut helpompaa, jos toinen osapuoli (keskustelija #2) olisi antanut monisanaisemman vastauksen. Mitä pidempi vastaus, sitä enemmän se sisältää aiheita, joihin aloittaja olisi voinut tarttua.

Toimivampi aloitus näyttää esimerkiksi tältä:

Esimerkki #1:

Keskustelija #1

Moikka! Mitäs sulle kuuluu tänään?

Keskustelija #2

Ihan jees. Työpäivä takana ja mukava ilta edessä. Olen menossa näkemään kavereita ja lähdetään porukalla keilaamaan.

Esimerkki #2:

Keskustelija #1

Moi, mitäs sinä?

Keskustelija #2

Ihan perushyvää kai. Mielenkiintoinen viikko ollut, aika vauhdikasta menoa ollut koululla ja hemmetisti kaikkea pitäisi ehtiä tekemään, mutta eipä siinä, eteenpäin vaan, sanoi mummo lumessa :D.

Heti parempi! Parannuksesta huolimatta tämäkin vastaus on vielä suhteellisen heikko. Jos haluaa nostaa todennäköisyyttä, että keskustelu jatkuu tämänkin jälkeen, kannattaa myös osoittaa kiinnostusta toista osapuolta kohtaan.

Molemminpuolinen kiinnostus on tutkitustikin erittäin tärkeää ihmisten välisessä tutustumisessa. Tutustuminen lopahtaa helposti kesken, jos selkeitä kiinnostuksen merkkejä toista ihmistä kohtaan ei osoiteta.

Pelkkä keskustelun jatkaminen ei vielä ole tarpeeksi selkeä kiinnostuksen merkki, vaikka niin voisikin ajatella. Suorat kysymykset toimivat paremmin. Niiden ei tarvitse olla monimutkaisia, vaan ihan tavallinen ”Entä sinä?” riittää. Esimerkiksi näin:

Esimerkki #1:

Keskustelija #1

Moikka! Mitäs sulle kuuluu tänään?

Keskustelija #2

Ihan jees. Työpäivä takana ja mukava ilta edessä. Olen menossa näkemään kavereita ja lähdetään porukalla keilaamaan. Entä mitäs sinnepäin, miten on päivä sujunut?

Esimerkki #2:

Keskustelija #1

Moi, mitäs sinä?

Keskustelija #2

Ihan perushyvää kai. Mielenkiintoinen viikko ollut, aika vauhdikasta menoa ollut koululla ja hemmetisti kaikkea pitäisi ehtiä tekemään, mutta eipä siinä, eteenpäin vaan, sanoi mummo lumessa :D. Mut hei, mitäs itsellesi kuuluu?

Paljon parempi! Kun keskustelussa on alusta asti pieniä, molemminpuolisia kiinnostuksenosoituksia, lisää se keskustelun jatkumisen todennäköisyyttä.

Seuraava sisältö:

Hyvin tyypillinen ilmiö nettideittailussa on se, että keskustelu lopahtaa heti alkamisensa jälkeen. Kuinka syventää keskustelua mielenkiintoisella tavalla ja varmistaa, että näin ei tapahtuisi?