Näin ehdotat treffejä siten, ettei toinen osapuoli pelästy

Nettideittailun aikana voidaan kohdata seuraava tilanne:

Tutustuminen on alkanut hyvin ja haluaisit jatkaa sitä elävän elämän puolella. Haluaisit ehdottaa treffejä, mutta pelkäät sitä, että toinen osapuoli ei ole siihen vielä valmis. Ajattelet, että jos ehdotat treffejä liian aikaisessa vaiheessa, toinen osapuoli pelästyy ja lopettaa yhteydenpidon.

Tällaiset tilanteet ovat onneksi harvinaisia, sillä useimmat aikuiset ihmiset osaavat kyllä kertoa tuntemuksistaan. Jos toinen osapuoli ei ole vielä valmis, hän todennäköisesti kertoo siitä selkeästi ja asiallisesti. Todennäköisesti hän myös sanoo, että treffit voivat olla mahdollisia joskus myöhemmin, kunhan olette ensin tutustuneet hieman paremmin.

Aina tilanne ei kuitenkaan mene näin yksioikoisesti. On paljon ihmisiä, jotka eivät oikein tiedä miten päin olisivat, kun joku ehdottaa heille treffejä. Tämä tapahtuu yleensä silloin, kun he eivät ole vielä itsekään oikein varmoja siitä, ovatko kiinnostuneita sinusta vai eivät. Silloin treffipyyntö voi tuntua ahdistavalta. He eivät haluaisi vielä lähteä treffeille, mutta he eivät halua myöskään torjua treffipyyntöäsi, sillä ajattelevat, että saattavat haluta treffeille myöhemmin. Treffipyyntö on tullut heidän kannaltaan ikään kuin hieman liian aikaisin.

Sinun ei tarvitse kuitenkaan varoa treffipyynnön esittämistä. Jos koet, että haluat toisen osapuolen kanssa treffeille, se kannattaa ilmaista. Olet nettideittisaitilla siksi, että etsit kumppania, eikä treffien ehdottamisessa ole mitään vikaa! Sillä voi kuitenkin olla merkitystä, millä sanamuodoilla treffiehdotuksesi esität.

Vertaile kahta seuraavaa vaihtoehtoa ja tunnustele, millaisia ajatuksia ne herättävät:

Esimerkki #1:

Olisi mukavaa lähteä kanssasi treffeille. Vaikkapa kävelylle tai kahville tai ravintolaan. Lähdetkö :)?

Esimerkki #2:

Olisi mukavaa lähteä kanssasi joskus treffeille, sitten kun se sinulle sopii. Vaikkapa kävelylle tai kahville tai ravintolaan. Ei mitään paineita tästä, ilmoittele ihan rauhassa jos sattuu jossain kohti kiinnostamaan, mutta omasta puolestani sanon, että minua kyllä kiinnostaa :)!

Kumpikaan ehdotus ei ole sinänsä huono. Molemmat voivat toimia, mutta niiden vahvuudet riippuvat tilanteesta.

Jälkimmäinen vaihtoehto on parempi tilanteessa, jos toinen osapuoli ei ole vielä varma omasta kiinnostuksestaan. Tämä tapa on vähemmän painostava kuin ensimmäinen tapa. Sanamuodot kuten ”ei mitään paineita” ja ”ilmoittele ihan rauhassa jos sattuu kiinnostamaan” alleviivaavat, että vastauksella ei ole mikään kiire. Näin toinen osapuoli voi jatkaa sinuun tutustumista ilman, että hän kokee paineita antaa sinulle myöntävää tai kieltävää vastausta.

Ensimmäinen vaihtoehto taas saattaa olla parempi tilanteessa, jossa tiedät toisen osapuolen olevan sinusta kiinnostunut ja halukas lähtemään treffeille. Ensimmäinen vaihtoehto kuulostaa selkeämmältä ja itsevarmemmalta. Itsevarmuus taas on monien mielestä viehättävää, kunhan kiinnostus vain on molemminpuolista.

Seuraava sisältö:

Kun treffipyyntö on esitetty, alkaa monelle se vaikein vaihe: vastauksen odottelu. Tämänkin vaiheen voi omalla toiminnallaan tehokkaasti pilata. Seuraavaksi opitaan, kuinka olla pilaamatta mahdollisuuksiaan tässä vaiheessa.