Odottele rauhassa vastausta (älä kinua)

Seuraavaksi käsittelemme ongelmaa, joka on suhteellisen yleinen sekä oman kokemuksemme, että saamiemme palautteiden valossa. Erityisesti tähän virheeseen sortuvat miespuoliset deittailijat, mutta se ei koske pelkästään miehiä. Tilanne menee näin:

Toinen osapuoli on esittänyt treffipyynnön, mutta ei ole saanut siihen selkeää vastausta. Vastaus voi olla epämääräinen tai välttelevä. Esimerkiksi:

  • ”Voisihan se joskus ehkä onnistua :)”
  • ”Katsotaan vähän myöhemmin :)”
  • ”Tässä on nyt kaikenlaista ja aika kiire, mutta katsellaan ihmeessä jossain kohti”

Tai jotakin vastaavaa. On ymmärrettävää, että näin epämääräinen ja välttelevä vastaus saattaa tuntua turhauttavalta. Toinen osapuoli on rohkaistunut esittämään treffipyynnön, mutta ei saanut vastineeksi juuta eikä jaata. Se ei tietenkään tunnu mukavalta.

Jos tilanne on tämä, on parasta odottaa ja palata aiheeseen vasta pidemmän ajan kuluttua. Siihen on yleensä hyvä syy, miksi toinen osapuoli ei antanut kunnollista vastausta. Esimerkiksi:

  • Voi olla, että hän ei ole vielä varma siitä, haluaako lähteä treffeille. Kiinnostusta on kuitenkin sen verran, että hän haluaa jatkaa tutustumista.
  • Voi olla, että hänellä on elämässään tällä hetkellä kiire. Ehkä hän haluaa hoitaa kiireet alta pois, jotta voisi sitten paremmin keskittyä deittailuun.
  • Voi olla, että hänellä on kesken jokin toinen deittitilanne. Ehkä hän on jo ehtinyt sopimaan treffit jonkun toisen kanssa ja haluaa ensin katsoa, mihin ne johtavat.

Parasta tietenkin olisi, jos näissä tilanteissa henkilö kertoisi selkeästi, mistä on kyse. Ei ole reilua pitää toista osapuolta ”roikkumassa löysässä hirressä”. Kylmä tosiasia on kuitenkin se, että moni niin tekee.

Tästä huolimatta vastausta ei kannata lähteä kinuamaan. Vaatimalla toiselta osapuolelta selkeää vastausta emme yleensä voi kuin hävitä. Jokaisella on tietenkin oikeus saada treffipyyntöönsä selkeä vastaus, mutta sellaisen vaatiminen toistuvasti ja väkisin ei anna ihmisestä yleensä hyvää vaikutelmaa. Se ei viesti hyvästä sosiaalisesta pelisilmästä.

Sen sijaan vastauksen kinuaminen antaa ihmisestä helposti epätoivoisen, tai jopa painostavan vaikutelman. Sellainen taas ei enteile hyvää treffeille pääsemisen kannalta. Tästä syystä kannattaa välttää esimerkiksi seuraavanlaisia toteamuksia:

  • ”Hei, voisitko vastata selkeämmin tohon mun treffipyyntöön, kiitos!”
  • ”Niin hei, lähdetkö siis treffeille vai et?”
  • ”Pyysin sinua tuossa aiemmin treffeille, mutta et vastannut siihen juuta etkä jaata. Haluaisin tietää, että missä mennään.”

Kyse ei ole siitä, että näissä toteamuksissa olisi itsessään mitään väärää. Tottakai sitä haluaa tietää, miksi toinen osapuoli ei antanut selvää vastausta. Siltikin vastausta kinuamalla teemme tilanteesta itsemme kannalta todennäköisesti huonomman.

On ärsyttävä tosiasia, että me ihmiset olemme usein tällä tavoin hankalia. Kyky toistemme hankalien piirteiden sietämiseen sekä niiden hyväksymiseen osoittaa kuitenkin kehittynyttä sosiaalista pelisilmää. Sosiaalisesti kyvykäs ihminen ymmärtää, että muut eivät aina halua antaa suoria vastauksia. Hyvä sosiaalinen pelisilmä taas on selkeä valtti erityisesti deittimarkkinoilla. Siksi odottaminen ja tutustumisen jatkaminen rauhassa on usein parasta, mitä tällaisessa tilanteessa voimme tehdä.

Seuraava sisältö:

Kun tutustuminen netissä on edennyt tarpeeksi pitkälle, on yleensä aika siirtyä elävän elämän puolelle. Treffit on sovittu ja seuraavaksi uutta tuttavuutta pitäisi tavata kasvokkain. Mitä kyseisessä tilanteessa pitäisi osata ottaa huomioon?