Oikea hetki treffien ehdottamiseen: Kiinnostus ja luottamus vaaditaan!

Mitään absoluuttisen oikeaa hetkeä treffien ehdottamiseen ei ole. Jotkut haluavat treffeille heti, toiset taas vasta useiden viikkojen kuluttua. Voidaan kuitenkin nimetä kaksi asiaa, jotka vaikuttavat siihen, onko toinen osapuoli valmis lähtemään kanssamme treffeille. Nämä asiat ovat:

  1. Kiinnostus
  2. Luottamus

Kun toinen ihminen on kiinnostunut meistä sekä luottaa meihin, ei esteitä tapaamisen sopimiselle yleensä ole. Vaikeita nämä asiat ovat siksi, että kumpikaan näistä ei ole täysin omissa käsissämme. Emme voi väkisin saada toista ihmistä kiinnostumaan meistä tai luottamaan meihin. Ainoa, mitä voimme tehdä, on käyttäytyä tavalla, joka pikkuhiljaa kerryttää kumpaakin näistä asioista. Se, miten tämä tapahtuu, on luonnollisesti jokaisen itsensä päätettävissä. Yleensä hyvä ja asiallinen käytös riittää. Tähän voi hieman latteastikin todeta:

Ole ihmiselle ihminen, niin saat todennäköisemmin vastakaikua. Käyttäydy asiallisesti, ole mukava ja osoita kiinnostusta toista kohtaan!

On tärkeää muistaa, että nettideittailessa ihmiset lähtökohtaisesti haluavat kiinnostua toisesta osapuolesta. Harva on nettideittisaitilla vain viettämässä aikaa. Ihmiset haluavat löytää itselleen kumppanin ja ovat siksi hyvinkin halukkaita kiinnostumaan toisistaan. Usein riittää, että toinen osapuoli ei omalla käytöksellään pilaa orastavaa kiinnostusta.

Samalla on muistettava, että jokainen ihminen on yksilö. Meillä kaikilla on luontaiset tapamme kiinnostua sekä luontainen alttius luottamukseen tai sen puutteeseen.

Osa ihmisistä innostuu heti. He voivat olla aivan myytyjä jo ensimmäisen keskustelun jälkeen. Toiset taas lämpeävät hitaammin ja tykkäävät puntaroida pitkiäkin aikoja sitä, kiinnostuako toisesta vai ei.

Parhaassa tapauksessa kohtaat jonkun, jonka kiinnostuminen toimii samalla tavalla kuin sinunkin. Vaikeimpia taas ovat tilanteet, joissa jompikumpi teistä on nopea innostuja ja toinen hidastempoinen puntaroija.

(Pohdi: Kumpaan tyyppiin sinä samaistut enemmän? Entä osaisitko kohdata täysin toista tyyppiä edustavan ihmisen?)

Sama pätee luottamukseen. Jotkut ihmiset luottavat toisiin hyvinkin helposti. Jo yksi mukava keskustelu voi johtaa luottamuksen syntymiseen. Toiset taas ovat varautuneita ja heidän luottamuksensa ansaitsemisen eteen on tehtävä paljon töitä.

Myös elämänkokemukset vaikuttavat. Ihminen, joka on joutunut pettymään liian monta kertaa tai jota on menneisyydessä satutettu, on todennäköisesti paljon varautuneempi luottamuksensa antamisen suhteen kuin ihminen, jota ei ole sattunut yhtä paljon.

(Pohdi myös tätä: Kumpaan tyyppiin sinä samaistut enemmän? Luotatko helposti vai oletko pitkään varautunut? Entä osaisitko kohdata täysin toista tyyppiä edustavan ihmisen?)

Seuraava sisältö:

Joskus treffit oikean elämän puolella eivät (juuri tällä hetkellä) syystä tai toisesta onnistu. On onneksi olemassa muitakin vaihtoehtoja, joita kannattaa harkita.