Sinuun halutaan ihastua – Älä toimi sille esteenä!

Ihmiset ovat treffeillä etsimässä itselleen kumppania. He haluavat siis treffien sujuvan hyvin. He ovat panostaneet aikaansa ja energiaansa toisen ihmisen tapaamiseen ja toivovat, että tapaaminen johtaisi molemminpuolisen kiinnostuksen syntymiseen.

Tältä pohjalta voidaankin väittää, että usein treffeillä onnistumiseen riittää se, että on ihan tavallinen ja mukava tyyppi, joka osaa välttää puheissaan ja käytöksessään edes ne suurimmat virheet.

Useimmat valituksen aiheet, joista kuulemme ja joita olemme itsekin kohdanneet, liittyvät helposti vältettävissä oleviin epäkohtiin. Jo pelkästään nämä välttämällä pääsee pitkälle. Toisin sanoen: tutustumista ei kannata pilata ainakaan näiden asioiden vuoksi.

Osa ongelmakohdista liittyy olemukseen, osa taas käyttäytymiseen Nämä asiat saattavat tuntua itsestäänselviltä, mutta kokemus on osoittanut, että ne eivät sitä ole. Kyseisiin ongelmakohtiin nimittäin törmää yllättävän usein. Kyse on seuraavista asioista:

Siisteys ja hygienia:

  • Vaatteiden kannattaa olla asiallisia ja puhtaita. Tahraiset vaatteet kannattaa jättää pyykkikoriin, eikä pukea niitä treffeille.
  • Peseydy ennen treffejä. Jos käytät hajusteita, älä laita niitä liikaa, sillä se voi aiheuttaa osalle ihmisistä päänsärkyä tai jopa allergisen reaktion.
  • Mahdollinen naamakarvoitus kannattaa siistiä. Esimerkiksi joka suuntaan rehottava parta koetaan usein epäviehättävänä.

Kehonkieli:

  • Katso toista osapuolta tarpeeksi silmiin. Koko aikaa ei tarvitse eikä kannata tuijotella, mutta jatkuvasti kenkiinsä ja kämmeniinsä tuijotteleva ihminen tuntuu useimpien mielestä oudolta.

Käyttäytyminen:

  • Keskustele aktiivisesti, älä ole jatkuvasti hiljaa (kts. edellinen luku)
  • Älä puhu pelkästään itsestäsi, vaan ole kiinnostunut toisestakin osapuolesta
  • Älä vilkuile jatkuvasti puhelintasi ilman erittäin painavaa syytä
  • Älä puhu liikaa seksistä, rikollisuudesta tai päihteistä, varsinkaan ensimmäisellä tapaamisella

Korostamme, että nämä ovat yllättävän yleisiä ongelmakohtia, vaikka kuulostavatkin useimpien mielestä itsestäänselviltä asioilta. Valtaosa kuulemastamme kielteisestä, treffeihin liittyvästä palautteesta liittyy juuri näihin asioihin. Tämä on sääli, sillä nämä ovat helposti vältettävissä olevia epäkohtia ja on ikävää, jos tutustuminen kaatuu niiden vuoksi.

Seuraava sisältö:

Suurkiitos kurssille osallistumisesta! Olemme kiitollisia, että valitsit käydä tämän kurssin. Toivomme, että olet kokenut sen hyödyllisenä. Klikkaa tästä loppusanoihin.