Mitä vahvempia olemme, sen enemmän hyvää voimme tehdä

Luennon sisältö

Tässä osiossa kerron oivalluksesta, joka motivoi minua aikoinaan todella vahvasti panostamaan itseni kehittämiseen ja itsevarmuuden harjoittelemiseen. Ehkä myös sinä koet sen motivoivaksi?

Pohdintaa

Mitä vahvempia olemme, sen enemmän hyvää voimme tehdä

Sinua odottava “Itsevarmuus” -verkkokurssi on palvelu, jonka olen tehnyt osin siksi, että saan rahaa, kun myyn sitä. Tämä ei kuitenkaan ole ainoa, tai edes pääasiallinen syy siihen, miksi käytin tämän luomiseen niin paljon aikaa.

Tärkein syy tulee tässä:

Uskon syvästi ihmisten väliseen yhteistyöhön ja siihen, että yhdessä olemme vahvempia. Jokaisella meistä on antaa edes hieman voimia ja kykyjä siihen, että tekisimme omalla toiminnallamme muiden ihmisten elämästä paremman.

Mitä taitavammiksi ja vahvemmiksi me elämässämme kasvamme, sitä paremmin osaamme myös auttaa ja tukea muita. Tämän kurssin avulla tulet kehittymään itsevarmemmaksi ja sosiaalisesti taitavammaksi ihmiseksi. Sinun kykysi muiden auttamiseen kasvaa siinä samalla.

Toivonkin omasta puolestani, että käytät näitä kykyjä. Hyvällä sosiaalisella itsevarmuudella voi tehdä monia hienoja asioita.

  • Voit esimerkiksi ottaa tavaksesi aina toisinaan esimerkiksi kehua ja rohkaista muita ihmisiä.
  • Voit alkaa jonkun ystäväksi.
  • Voit opetella kuuntelemaan ja osoittamaan syvää kiinnostusta muita kohtaan.
  • Voit olla aktiivisesti sosiaalinen ja mukava tyyppi, jonka läsnäolo ilahduttaa ihmisiä.
  • Voit tehdä vapaaehtoistöitä, jotka olisivat ennen tuntuneet liian haastavilta.

Tai sitten voit tehdä näitä kaikkia pienissä määrin juuri sillä tavoin, mikä itsellesi sopii parhaiten.

Tärkeintä tässä on mielestäni se, että teemme hyvää edes pienessä mittakaavassa. Kliseisesti sanottuna: ajan kanssa pienistä puroista kasvaa vuolas virta. Mielestäni tämä on ihan hyvä ja tavoiteltava asia. Omassa elämässäni parhaimpia tunteita on se, että tiedän tekeväni omalta pieneltä osaltani maailmasta parempaa paikkaa. Mukavaa, jos vastaava ajatus tuntuu hyvältä myös sinusta!

Rakkaudella,

Jevgeni

Seuraava sisältö:

1. Kuinka menneisyyden kokemukset vaikuttavat pelkoihimme

Kuinka menneisyyden kokemukset vaikuttavat pelkoihimme

Me ihmiset olemme oppivia olentoja. Se, mitä meille tapahtuu, vaikuttaa siihen, kuinka suhtaudumme asioihin tulevaisuudessa. Tästä syystä menneisyyden tapahtumilla on osansa siinä, millaisia pelkoja ja epävarmuuksia meille on kehittynyt. Seuraavassa osiossa tutustumme tähän ilmiöön tarkemmin.