Onnistumispäiväkirjan aloittaminen kannattaa

Luennon sisältö

Seuraavassa sisällössä tutustumme tarkemmin siihen, kuinka oma onnistumispäiväkirja kannattaa aloittaa!

Pohdintaa

Harjoitus: Aloitetaan onnistumispäiväkirja

Seuraavaksi on aika aloittaa oma ”onnistumispäiväkirja”. Suosittelen tämän tekemistä, vaikka tässä vaiheessa kokisitkin tämän harjoituksen turhahkona. Usea alunperin harjoitusta turhana pitänyt on jälkeenpäin maininnut, että onnistumispäiväkirjan pitäminen toi lopulta ainakin jonkinlaista hyötyä ja tuki itsevarmuuden kehittymistä.

Onnistumispäiväkirjasi voi olla muodoltaan lähtökohtaisesti mitä tahansa. Se voi olla vihko, se voi olla tiedosto tietokoneellasi tai se voi olla ruttuinen ja kulunut, takataskussasi kulkeva paperilappunen. Muodolla ei ole niin väliä, joskin saat tehdä siitä kyllä juuri niin hienon, kuin haluat.

Pyri kuitenkin tekemään siitä sellaisen, jota oikeasti jaksat käyttää. Esimerkiksi tietokoneella olevat tiedostot eivät ole mielestäni kovin hyviä, sillä ne tuntuvat jäävän helposti unohduksiin. Fyysinen vihko on mielestäni edelleen se paras vaihtoehto.

Tärkeintä ei kuitenkaan ole päiväkirjan muoto, vaan se, että otat sen mahdollisimman pian käyttöösi. Voit ihan ensimmäiseksi merkitä siihen esimerkiksi tällä kurssilla käymäsi osiot ja jo tekemäsi harjoitukset. Siitä se lähtee.

Voit pitää tätä harjoitusta tehtynä, kun olet hankkinut itsellesi tarvittavan alustan onnistumispäiväkirjalle ja tehnyt siihen merkintöjä ainakin viikon ajan. Tämän on tarkoitus auttaa sinua alkuun ja muodostaa ainakin pienen rutiinin päiväkirjan täyttämisestä.

Eli merkitse siihen aluksi päivittäin edes jokin pieni onnistuminen. Jo se, että hymyilit bussin kuljettajalle tai tervehdit kaupan kassaa on enemmän, kuin riittävä onnistuminen.

Tsemppiä!

Seuraava sisältö:

3. Tekniikka: Vastuukaveri

Tekniikka: Vastuukaveri

Seuraavassa sisällössä esittelen tekniikan, joka on kaikista itsevarmuustekniikoista ehkä tehokkain. Samalla se on tekniikoista vähiten käytetty, sillä sen hyödyntäminen hävettää monia.