Onnistumispäiväkirjan aloittaminen kannattaa

Luennon sisältö

Tässä sisällössä tutustumme tarkemmin siihen, kuinka oma onnistumispäiväkirja kannattaa aloittaa!

Pohdintaa

Aloitetaan onnistumispäiväkirja

Seuraavaksi on aika aloittaa oma ”onnistumispäiväkirja”. Suosittelen tämän tekemistä, vaikka tässä vaiheessa tämä tuntuisikin hieman turhalta. Usea alunperin harjoitusta turhana pitänyt henkilö on jälkeenpäin maininnut, että onnistumispäiväkirjan pitäminen toi yllättävänkin paljon hyötyä!

Onnistumispäiväkirjasi voi olla muodoltaan lähtökohtaisesti mikä tahansa. Se voi olla vihko, se voi olla tiedosto tietokoneellasi tai se voi olla ruttuinen ja kulunut, takataskussasi kulkeva paperilappunen. Muodolla ei ole niin väliä. Moni kuitenkin tykkää tehdä päiväkirjastaan mahdollisimman hienon, koska sellaiseen on myös mukavampi kirjata onnistumisiaan!

Pyri kuitenkin tekemään päiväkirjastasi sellaisen, jota oikeasti jaksat käyttää. Esimerkiksi tietokoneella olevat tiedostot eivät ole mielestäni kovin hyviä, sillä ne tuntuvat jäävän helposti unohduksiin. Fyysinen vihko on mielestäni edelleen se paras vaihtoehto.

Tärkeintä ei kuitenkaan ole päiväkirjan muoto, vaan se, että otat sen mahdollisimman pian käyttöösi. Voit ihan ensimmäiseksi merkitä siihen esimerkiksi tällä kurssilla käymäsi osiot ja jo tekemäsi harjoitukset. Siitä se lähtee!

Voit pitää tätä harjoitusta tehtynä, kun olet hankkinut itsellesi tarvittavan alustan onnistumispäiväkirjalle ja tehnyt siihen merkintöjä ainakin viikon ajan. Tämän on tarkoitus auttaa sinut alkuun. Viikon aikana ehdit muodostaa itsellesi ainakin pienen rutiinin päiväkirjan täyttämisestä.

Merkitse siis kirjaasi päivittäin ainakin jonkinlaisia onnistumisia, olkoot ne kuinka pieniä tahansa. Jo se, että hymyilit bussin kuljettajalle tai tervehdit kaupan kassaa on enemmän, kuin riittävä onnistuminen.

Tsemppiä!

Rakkaudella,

Jevgeni

Seuraava sisältö:

3. Tekniikka: Vastuukaveri

Tekniikka: Vastuukaveri

Seuraavassa sisällössä esittelen tekniikan, joka on kaikista itsevarmuustekniikoista ehkä tehokkain. Samalla se on tekniikoista vähiten käytetty, sillä sen hyödyntäminen hävettää monia.