Ennen olin "porukan hiljainen tyyppi". Se, joka ei saa sanaa suustaan edes silloin, kun pitäisi. Se, joka tuntee hiljaista ahdistusta useimmissa sosiaalisissa tilanteissa.


Nyt kaikki on onneksi toisin.


Eroon jännittämisestä ja sosiaalisesta ahdistuksesta

kotoa käsin ja ilman paineita

 • Onko sosiaalisissa tilanteissa oleminen sinulle hankalaa tai epämiellyttävää?
 • Tuntuuko jopa tulevien sosiaalisten tilanteiden ajattelu ahdistavalta?
 • Stressaatko esimerkiksi esitelmien pitämistä koulussa, puheenvuoroja työpaikan palaverissa tai esimerkiksi juhliin menemistä?
 • Et ole yksin. Saatat olla yksi yli miljoonasta suomalaisesta, joiden elämää sosiaalisten tilanteiden pelot ja jännittäminen rajoittavat.
 • Onko sinulla usein tunne, että muut tarkkailevat ja arvioivat sinua ja suoriutumistasi? Tuntuuko sosiaalisissa tilanteissa ”epäonnistuminen” ahdistavalta?
 • Entä ahdistaako ajatus siitä, että saatat alkaa jännittämään muiden ihmisten nähden? Esimerkiksi punastelu, vapina tai sanoissa sekoaminen muiden nähden voi tuntua raskaalta.
 • Tuntuuko, että olet jollain epämääräisellä tavalla ”huonompi” tai riittämättömämpi kuin muut? Tuntuuko, että sinulle ovat vaikeita sellaisetkin tilanteet, joista useimmat muut tuntuvat suoriutuvan helposti?
 • Nämä ja monet vastaavat kokemukset ovat yleisiä sosiaalisten tilanteiden pelon ja ahdistuneisuuden oireita. Kyse on todella yleisestä vaivasta, joka on kuitenkin ihmiselle itselleen usein todella raskas ja elämää rajoittava.

Haluamme tuoda tähän muutosta. Siksi rakensimme ”Itsevarmuus: Eroon sosiaalisesta jännittämisestä” –verkkokurssin.

Se on sosiaalisten pelkojen ja ahdistuneisuuden vähentämiseen tarkoitettu omahoito-ohjelma, joka on

 • Anonyymi (sinun ei tarvitse paljastaa tietojasi tai mitään itsestäsi)
 • Tieteeseen ja tutkittuun tietoon perustuva
 • Omaan tahtiin suoritettava
 • Tekstimuotoinen (ei ääntä tai videota, vain tekstiä)

Lue alla oleva kurssin esittely ja tule mukaan, mikäli koet sen puhuttelevan sinua!

Kurssin tekijältä: Ujosta itsevarmaksi - Omaa tarinaani

Olen itsevarmuuskouluttaja Jevgeni Särki. Olen auttanut ihmisiä eroon ujoudesta ja jännittämisestä jo vuodesta 2011. Lisäksi olen entinen epävarma ja sosiaalisesti ahdistunut ihminen.

Muistan elävästi, miltä tuntui elää sosiaalisen ahdistuneisuuden kanssa. Tavalliset ja arkiset asiat, kuten kaupassa käyminen, kavereiden kanssa oleminen ja oikeastaan ihan kaikenlaiset sosiaaliset tilanteet tuntuivat raskailta suorituksilta. Silloinkin, kun onnistuin suoriutumaan näistä tilanteista hyvin, tuntui jo pelkkä niissä oleminen kuitenkin pahalta.

Tilanteet, joista useimmat muut saivat iloa ja nautintoa, eivät sitä minulle tuottaneet. Päällimmäinen tunne oli pelko ja ahdistus. Ilo oli toivottu, mutta harvinainen vieras.

Jo tulevien sosiaalisten tilanteiden ajattelu aiheutti vahvaa stressiä. Esimerkiksi tulevat juhlat ystävän luona eivät olleet odotettu ilo vaan kauhistus. Olin varma, että tilanne epäonnistuisi tavalla tai toisella.

Pelkäsin erityisesti, että joutuisin tilanteessa ikävän huomion kohteeksi. Tiesin myös, että vaikka kaikki sujuisikin hyvin, olisi jo pelkkä tilanteessa oleminen jälleen yksi raskas ja ahdistava suoritus.

On tutkittu*, että sosiaalinen ahdistuneisuus vähentää ihmisen kykyä saada nautintoa elämänsä tapahtumista. Nyt vuosia myöhemmin, ahdistuksestani vapautuneena voin ilokseni todeta, että nykyään minun on paljon helpompaa nauttia kaikista niistä asioista, jotka ennen tuntuivat raskailta, ja ahdistavilta.

Sain oman epävarmuuteni hallintaan vuosien työllä ja harjoittelulla. Nykyään autan työkseni muita vähentämään samoja pelkojaan ja ahdistustaan. Sosiaalisista pelkojen ja ahdistuneisuuden vähentäminen on mahdollista jokaiselle (vaikka siihen ymmärrettävistä syistä tuntuisikin vaikealta uskoa)!

Yli 4 kuukauden edestä materiaalia alle yhden terapiakäynnin hinnalla

Yksi käynti terapiassa maksaa Suomessa tavallisesti noin 85 euroa. Terapiassa käydään usein kymmeniä kertoja jopa vuosien ajan. Tästä kertyy rahallisesti melkoinen potti jopa silloin, kun terapia on Kelan tukemaa. Terapiassa käyminen kannattaa ja terapeutit tekevät todella tärkeää työtä, mutta korkeiden hintojen tai muiden syiden vuoksi perinteinen terapia on monille meistä mahdotonta.

Itsevarmuus –verkkokurssilla käydään samoja, kognitiiviseen käyttäytymisterapiaan sekä omistautumis- ja hyväksymisterapiaan perustuvia sisältöjä kuin kasvokkainkin tapahtuvassa, sosiaalisen ahdistuneisuuden vähentämiseen tähtäävässä terapiassa.

Koska kyseessä on automaattinen verkkokurssi, et maksa terapeutin ajankäytöstä. Siten pääset läpikäymään samoja asioita yli neljän kuukauden edestä vain yhden perinteisen terapiakäynnin hinnalla.

Tehokas ja valmis harjoitusohjelma

Itsevarmuus –verkkokurssi on rakennettu valmiiksi muotoon, jossa se toimii tehokkaana harjoitusohjelmana. Se kuljettaa sinut luonnollisesti helpoista aiheista kohti vaativimpia sisältöjä rauhassa ja ajan kanssa. Hallitset itse jatkuvasti tahtia, jolla etenet. Voit myös vapaasti ohittaa liian hankalilta tuntuvia sisältöjä tai käydä niitä läpi haluamassasi järjestyksessä.

Kyllä, tulen mukaan kasvattamaan itsevarmuuttani!

Aloita milloin vain: sisältö koko ajan käytettävissäsi

Voit aloittaa kurssin milloin tahansa. Eteneminen tapahtuu täysin omaan tahtiisi ja sisältö on käytettävissäsi ostohetkestä hamaan tulevaisuuteen asti. Voit palata sisältöjen pariin halutessasi kuukausien ja vuosienkin kuluttua.

Paljon tehtäviä, teoriaa ja oikean elämän kokemuksia

Kurssilla on paljon erilaista sisältöä. On teoriaa, jonka avulla opit ymmärtämään itseäsi ja toimintaasi paremmin. On tarinoita oikeasta elämästä, joiden kautta pääset näkemään, kuinka muut kokevat näitä samoja asioita. On käytännön harjoituksia, joiden avulla opit toimimaan sosiaalisissa tilanteissa vapaammin ja paremmin. Harjoitukset on suunniteltu niin, että niistä löytyy sopivat versiot sekä enemmän, että vähemmän epävarmoille henkilöille.

Halutessasi voit saada kurssiharjoituksista myös yksilöllistä asiantuntijan palautetta, mikäli kaipaat sitä oppimisesi tueksi.

Kuuntelemme toiveitasi: voit  toivoa vapaasti lisää sisältöjä

Käyttäjiemme toiveet ovat meille tärkeitä ja päivitämme kurssiamme niiden pohjalta. Jos koet, että toivot jonkin tietyn aiheen käsittelyä syvemmin kuin valmiit kurssisisällöt mahdollistavat, ole rohkeasti yhteydessä meihin. Tuotamme uusia sisältöjä käyttäjien toiveiden mukaan.

Säästä aikaasi ja valtavasti vaivaa

Lähes jokainen ihminen voi oppia lisää itsevarmuutta myös omin voimin. Se on kuitenkin raskasta ja aikaavievää. Itsevarmuus –verkkokurssin avulla saat käyttöösi valtavan määrän valmiiksi käyttökelpoista ja helposti omaksuttavaa tietoa ja osaamista, jonka avulla voit nostaa itsevarmuuttasi suhteellisen tehokkaasti ja nopeasti.

Nosta itsevarmuuttasi omaan tahtiin ja ilman paineita

Itsevarmuus –kurssi on verkkokurssi. Se tarkoittaa, että voit käydä sitä läpi täysin omaan tahtiisi. Ennen kaikkea voit käydä sitä läpi ja nostaa rauhassa itsevarmuuttasi ilman, että joudut kohtaamaan hankalia sosiaalisia tilanteita ennen, kuin olet niihin valmis. Tässä ei ole aikarajoja eikä onnistumisen painetta.

Kurssi on täysin sähköinen ja toimii niin tietokoneella, tableteilla kuin kännykälläkin.

Näin kurssia kokeilleet kertovat kokemuksistaan:

”Kokeilin kurssia ja keskityin eniten erityisesti siinä oleviin kirjoitus- ja itsetuntemusharjoituksiin. Koen, että ne auttoivat minua ymmärtämään, miksi koen sosiaaliset tilanteet niin vaikeina ja sen, mitä voisin seuraavaksi tehdä niitä helpottaakseni.”

Piia, 44 (nimi muutettu)

”Kokeilin verkkokurssia rauhassa n. kuukauden ajan. Tänä aikana itsetuntemukseni ja ymmärrykseni omasta käytöksestäni lisääntyi ja nyt koen, että minun on helpompaa hallita itseäni ja olla turvautumatta vaikeilta tuntuvien tilanteiden välttelyyn yhtä paljon, kuin ennen kurssia. Paljon olisi vielä opittavaa, mutta kuukaudessakin oppi jo todella paljon hyvää.”

Anna, 25 (nimi muutettu)

"Kurssista on ollut aivan valtavan paljon apua. Ennen vain tuskailin sosiaalisen ahdistukseni kanssa ja tavallaan alistuin sille, enkä tajunnut, että siitä voi oikeasti myös opetella eroon.

Miun taustahan on, että ala-asteen lopulla kaksi parasta kaveriani yhtäkkiä potkaisivat miut pihalle kaveriporukasta ja yläasteelle siirryttäessä myös parit muut kaverisuhteet hiipuivat pois. Miulla oli jo yläasteelle siirryttäessä käynyt jonkin asteinen sosiaalinen rampautuminen, kun en osannut tutustua yläasteella uusiin luokkalaisiin. Jäin yksin ja lisäksi sain kimppuuni pari kiusaajaa. Yläasteen aikana vedin kuoret visusti kiinni, eikä miulla olekaan ollut sen jälkeen läheisiä ystäviä. Poikaystävän päästäminen elämääni viitisen vuotta sitten oli pitkä ja kivinen tie, mutta kannatti. Nyt olen valmistunut yliopistosta.

Kurssin avulla olen saanut käsiteltyä näitä menneitä ikäviä asioita uudella tavalla. Ennen olen kokenut olleeni kiusaamisen uhri ja syytellyt sosiaalisesta tilanteestani kiusaajiani, mutta nyt olen alkanut nähdä asian niin päin, että voin itse vaikuttaa tilanteeseeni. Koulukiusaaminen on ollutta ja mennyttä, eikä sen pitäisi enää määritellä olemistani.

Kurssilla käsiteltiin mielestäni kiitettävän monipuolisesti erilaisia aiheita, joita kaikkia ei ole itse edes tullut ajatelleeksi. Porautuminen sosiaalisen ahdistuksen eri puoliin on auttanut ainakin miuta. Miun pääongelma on toisten ihmisten ajatusten lukeminen ja ajatus siitä, että kaikki suhtautuvat miuhun kriittisesti/negatiivisesti. Nyt osaan keskittyä sosiaalisissa tilanteissa oikeisiin asioihin, kun harjoittelen pikku hiljaa oman tilan ottamista erilaisissa porukoissa.

Kurssi tarjosi kaikenlaisia ahaa-elämyksiä matkan varrella. Yksi merkittävimmistä oli se, että olin luullut, ettei ihmiset pidä miusta tai hyö suhtautuvat miuhun negatiivisesti, mutta esim. lukiossa miutakin pyydettiin muutaman kerran mukaan leffailtaan tai mökkireissulle. Kyllä ihmiset olivat valmiita ottamaan miut mukaan porukkaan, mutta itse olin niin sulkeutunut ja sosiaalisesti taitamaton, että jäin ulkopuoliseksi. Ihmiset ovat hyviä tyyppejä!

Vaikken ole kovin aktiivisesti hakeutunut harjoittelemaan käytännössä, niin kurssi on kyllä jo pyöräyttänyt ajatusmaailmaa roimasti parempaan suuntaan. Jotkin sosiaaliset tilanteet ovat helpottaneet jo kummasti. Parista onnistumistarinasta opin, että ensin pitää saada asiat kohdalleen korvien välistä, muuten sosiaalisiin tilanteisiin heittäytyminen saattaa tehdä vain hallaa. Pitää muistaa jatkossakin palata kurssin aiheisiin silloin tällöin, etten pääse taantumaan takaisin vanhoihin kaavoihin.

Itse jotenkin tykkään siitä, että kurssin tekijä on myös ponnistellut samojen ongelmien kanssa (vaikken tällaista sosiaalista kurimusta kenellekään soisi). Ehkä se antaa tunteen, että tekijä tietää, mistä puhuu. Kyllä se myös motivoi, kun edessä on koko ajan esimerkki, että sosiaalisen montun pohjalta pystyy kiipeämään ylös.

Aivan valtavan suuri kiitos tästä kurssista! Tämä on auttanut miuta todella paljon asioiden käsittelyssä. Tästä on suunta vain ylöspäin. :)"

Miia (nimi muutettu)
Kyllä, tulen mukaan kasvattamaan itsevarmuuttani!

Mitä jos koko loppuelämä tuntuisi ahdistavalta?

Jevgeni Särki

Muistan, kuinka vielä epävarmuudesta kärsiessäni aina ajattelin, kuinka vielä joskus elämäni tulee olemaan paljon mukavampaa ja vapaampaa. Tulen olemaan itsevarma, viihtymään ihmisten seurassa ja nauttimaan sosiaalisista tilanteista. Ajattelin epämääräisesti, kuinka tämä kaikki tapahtuu ”jonain kauniina päivänä”.

Mutta entä jos sitä ei koskaan tapahdu? Mitä jos asiat eivät muutu paremmiksi? Pääsin itse lopulta eroon ahdistuksesta sillä, että näin asian eteen paljon vaivaa. Opiskelin ja harjoittelin ja hain apua muilta. Ilman sitä uskoisin ehkä edelleenkin, että ”jonain kauniina päivänä” kaikki muuttuu.

On tutkittu*, että haastavien sosiaalisten tilanteiden välttelyn jatkaminen ylläpitää ahdistusta ja voi jopa pahentaa sitä. Siksi on tärkeää pyrkiä kehittämään itsevarmuuttaan. Tule siis mukaan, jos koet asian tärkeänä!

Jevgeni Särki, Itsevarmuus -verkkokurssin tekijä

Itsevarmuus –verkkokurssi sisältää

1. Kymmeniä teoria-, harjoitus-, ja tarinasisältöjä, joiden avulla kehität tehokkaasti itsevarmuuttasi

Kymmenien ja kymmenien sisältöjen avulla opit ymmärtämään itseäsi, opit muiden kokemuksista, pääset harjoittelemaan sekä omassa rauhassa että käyttännön tilanteissa ja vähennät epävarmuuksien määrää elämässäsi. (Todellinen arvo: 199 €)

2. Jatkuva sähköpostituki ja mahdollisuus toivoa uusia sisältöjä

Otamme aktiivisesti huomioon kurssin käyttäjien palautteet ja toiveet. Voit aina lähettää meille sähköpostia, esittää aihetoivomuksia tai kertoa omista haasteistasi. Vastaamme viesteihin ja teemme aktiivisesti kurssille uusia sisältöjä käyttäjien toiveiden mukaisesti.  (Todellinen arvo: 99 €)

3. Kaikki kurssin tulevat sisällöt

Kehitämme kurssia jatkuvasti ja lisäämme siihen myös uusia sisältöjä. Kun olet kerran ostanut kurssin, saat kaikki uudet sisältöpäivitykset käyttöösi automaattisesti.

Kurssille osallistumisessa ei ole mitään riskiä. Tarjoamme aina viikon mittaisen 100 % rahat takaisin –tyytyväisyystakuun.


Jos et ole tyytyväinen kurssiin, palautamme rahasi viipymättä.


PS. Usein itsensä kehittämisen aloittaminen on kaikesta vaikeinta. Kun sen lopulta tekee, on siihen yleensä hyvin pian tyytyväinen. Tule siis mukaan, vaikka ajatus olisikin aluksi turhan jännittävä!

PPS. Jos monen muun lailla olet taloudellisesti harkitseva ja mietit kurssin hinta-laatusuhdetta, voi asiaa pohtia näin: Minkä arvoista on se, että koet koko loppuelämäsi ajan arjessasi vähemmän pelkoa ja ahdistusta?

Kyllä, tulen mukaan kasvattamaan itsevarmuuttani!

”En koe olevani varsinaisesti sosiaalisesti epävarma ihminen, mutta halusin tulla kurssin testaajaksi, jotta saisin vähennettyä esiintymiskammoani. Esiinnyn työni takia lähes viikoittain, joten kovasti halusin tähän helpotusta. Kurssin avulla tajusin mm. sen, miten olen huomaamattani itse tehnyt esiintymisestä jo ennakkoon itselleni paljon hankalampaa, kuin mitä sen tarvitsisi olla. Olen esiintynyt nyt kurssin testaamisen jälkeen pari kertaa ja se on tuntunut selvästi helpommalta, kuin aiemmin, kiitokset!”

Mika, 42 (nimi muutettu), testasi kurssia sen kehittelyn aikana

Lähteitä:

(1) Kashdan, T. B. (2007). Social anxiety spectrum and diminished positive experiences: Theoretical synthesis and meta-analysis. Clinical Psychology Review, 27(3), 348–365.

(2) Clark, D. M. (1999). Anxiety disorders: Why they persist and how to treat them. Behaviour research and therapy, 37, S5-S27.